Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Κύπρος: Κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη νοσηλευτών

Σε 12ωρη απεργία και συγκέντρωση κατέβηκαν την Δευτέρα 7/6 στην Κύπρο οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης Aναστασιάδη να προχωρήσει σε δίωξη εναντίον πέντε νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας γιατί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις του Υπουργείου και ακολούθησαν τις οδηγίες του σωματείου τους όσον αφορά στην τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας για τον covid19. 

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών  (ΠΑΣΥΝΟ) ζητούσε τη δημιουργία χώρου για να νοσηλεύονται οι ασθενείς με covid 19 σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Το κτήριο της ψυχικής Υγείας είναι υπό κατάρρευση. Αντί ο υπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να λύσει τα προβλήματα και τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι νοσηλευτές, τους διώκει και από πάνω, για να συγκαλύψει τις ελλείψεις και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, βάζοντας ασθενή με covid 19 σε κοινό θάλαμο. Αυτό το περιστατικό έγινε τον περασμένο Γενάρη και ενώ η ΠΑΣΥΝΟ θεωρούσε ότι είχε λήξει το θέμα μετά τις προειδοποιήσεις της για λήψη μέτρων, η κυβέρνηση ενθαρρυμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού δεν έχασε όσο ανέμενε, προχώρησε στη δίωξη των νοσηλευτών.

Πηγές: paideia-news.com dialogos.com.cy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μαζική κινητοποίηση για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Υπερασπιζόμενοι τη βιωσιμότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, εργαζόμενοι, ιατροί, νοσηλευτές, επιστημονικό...